jump to navigation

Loomariigi leitud 12.01.2008

Posted by mr.Costello in Geopeitus.
trackback

Koigi kool

Tegelikult peaks nüüd pealkirjas järgnema küsimärk. Sest Loomariigi aare on osutunud Eesti geopeituse üheks problemaatilisemaks. Nimelt on tegemist virtuaalse aardega (füüsilist aardekarpi kuhugi peidetud pole), mille “leidmise” definitsioon on geopeiturite kommuunis paksu verd tekitanud.

Loomariigi aare kuulub aardesarja “Eesti kohanimed” ning selle leidmiseks tuleb leida mõni loomanimega seotud koht ja jäädvustada see koos kohanimega pildile. Loomanimi võib olla käändes, murdes, slängis või isegi võõrkeeles. Samuti võib ta olla peidetud mingi pikema kohanime sisse. Nii ongi geopeituse lehele logitud igasugu loomanimega “kohtasid”, millest geniaalseim on vist RAHVamaja nimeline bussipeatus kusagil Lõuna-Eestis. Ja ega TALLinn palju alla ei jää. 😆 Lihtne? Ei, problemaatiliseks teeb selle aarde see, et iga kohanime saab leida vaid ühe korra. Selle reegli nahka läks ka minu esimene “leidmine”.

Nimelt kui kilkasin siin geopeitusest blogimist alustades, et mul läks stardipauguks valitud ilusast ümmargusest numbrist 350 ühe võrra üle, siis see üks “liigne” leid oligi Loomariigi. Leidsime tookord Lääne-Virumaalt Tõugu küla. Aga pärast kodus logides tuli välja, et paar tundi varem oli täpselt samas kohas (kuidas see võimalik on?!) käinud geopeitur Max. Seega “leidis” tema enne meid ja meie “leidmine” muutus eespool mainitud reegli tõttu mitteleidmiseks.

Nüüd Tartust tagasi sõites vahtisime möödatuhisevaid suunaviitasid ning mingi hetk küsis Sirje minult, et kas koi on loom. “Möhh?” küsisin mina vastu. Pikad juhtmed ei võtnud nimelt vastu, et just sõitsime mööda KOIgi bussipeatusest. Äkkpidurdust ei tahtnud Tartu maanteel teha 😉 ja nii otsustasingi järgmist teeotsast Koigisse sisse keerata. Kusagil mälusopis tuksus, et koi on tegelikult juba leitud, aga ma polnud kindel, millise “kohana”. Tegime pildi Koigi koolist ja peab ütlema, et jumalale tänu, et külla sisse keerasime — kodus geopeituse lehelt logisid lugedes tuli välja, et koi on tõesti juba leitud, KOIlast, asulana. Kuna meie “leidsime” kooli, siis peaks meie leid ikkagi kvalifitseeruma. 🙂 Teeme proovi, kas jääb leidmiseks või tuleb mul seda äraneetud 😉 aaret veelkord leida…

Kommentaarid»

1. Kõige väiksem leitud « Mister Costello — kangelane - 19.01.2008

[…] järjekordset asukohata geopeituse aaret. Just see on täpne aarde tüüp. Kui ennist kirjutasin Loomariigi juures, et tegemist on virtuaalse aardega, siis luiskasin. Jah, mõlema aardetüübi puhul puudub […]


Lisa kommentaar